
FLERA: Företagssamverkan för export till Italien (5)
2017-2498 Företagssamverkan för export till Italien
Projektägare: Föreningen MatVärden
Projektledare: Karin Ånöstam
Total beslutad finansiering i projektet är 595 113 kr, varav Landsbygdsfonden finansierar 398 726 kr och Utveckling Hälsingebygden 196 387 kr.
Projektet är beviljat inom insatsområde 5. Nationellt & Internationellt samarbete i Utveckling Hälsingebygdens strategi.
Syfte med projektet
- Bygga en kunskap om- samt utveckla en modell för hur, man i samverkan mellan företag och lokala/nationella stödstrukturer för företagande, kan arbeta med export av små livsmedelsproducenters produkter.
Mål med projektet
- En arbetsmodell för export av regionalt producerade livsmedel
Projektets aktiviteter
- Förarbete med identifiering av livsmedelsproducenter samt undersökning och sammanställning av tullfrågor och logistiklösningar mm.
- Utbildning av deltagande testföretag
- Resa till italien för att testa modell och upplägg på arbetet
- Efterarbete med erfarenhetsutbyte och uppföljning
- Utvärdering och sammanställning av resultat och rapport.